13 Mart 2017 Pazartesi

Büyükşehir’den Üreticiye Fidan Desteği


Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 17 ilçede zeytin, badem, ceviz, ayva, şeftali, kayısı, Antep fıstığı fidanı dağıtımı yapmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzde 75 hibeli dağıtılacak fidanlar için çiftçilerin 14 Nisan Cuma gününe kadar başvuru yapması gerekiyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya destek sağlamaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl 11 ilçede dağıtılan fidan dağıtımının bu yılda 17 ilçenin tamamında yapılması planlanıyor. 14 Nisan Cuma gününe kadar başvuruların alınacağı destek programında zeytin, badem, ceviz, ayva, şeftali, kayısı, Antep fıstığı fidanları dağıtılacak.

Seranın Ardından Fidan Desteği
Yapılacak dağıtımla ilgili bilgiler veren Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün liderliğinde il genelinde çiftçimize destek vermeyi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız sera desteğinin ardından şimdi de Manisalı üreticiye zeytin, badem, ceviz, ayva, şeftali, kayısı, Antep fıstığı fidanı dağıtacağız” dedi.

Manisa’nın Tamamında Dağıtılacak
Geçen yıl 11 ilçede fidan dağıtımı yapıldığına dikkat çeken Gençoğlu, “Geçtiğimiz yıl 11 ilçede dağıttığımız fidanları bu yıl üreticimizin de yoğun talepleri doğrultusunda Manisa’nın tüm ilçelerinde yapma kararı aldık. Sayın Başkanımız Cengiz Ergün’ün liderliğinde dağıtacağımız fidanlar Manisalı üreticiye destek sağlamış olacağız” diye konuştu.

14 Nisan Son Gün
Başvuru tarihleri ve şartlarıyla ilgili bilgilere de değinen Gençoğlu, “ Yüzde 75’i Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak olan zeytin, badem, ceviz, ayva, şeftali, kayısı, Antep fıstığı fidanları için müracaatlar İlçe Koordinasyon Şube Müdürlüklerine, merkez ilçelerdeki yetiştiricilerimiz ise Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğüne yapılacaktır. Son başvuru tarihi 14 Nisan Cuma günü olacak” dedi.