17 Mart 2017 Cuma

Büyükşehir’in Gurur Tablosu


Milli takım ve Manisa Büyükşehir Belediyespor forması altında katıldıkları şampiyonalarda Avrupa ve Dünya şampiyonu olmayı başaran yeşil-beyazlı kulübün judo ve cimnastik sporcuları Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamına konuk oldu. Başkan Ergün, yeşil-beyazlı sporcuların elde ettikleri başarılarla gurur duyduklarını söyledi. Sporcuları ve antrenörlerini tebrik eden Başkan Ergün, sporcuları altınla ödüllendirdi.

Mersin’de gerçekleştirilen Aerobik Cimnastik Türkiye Şampiyonası’nda 12-14 yaş ve 15-17 yaş kategorisinde adeta fırtına gibi eserek tüm madalyaları toplayan cimnatik şubesi sporcuları, Uluslararası Ümitler Avrupa Judo Kupası’nda milli takım adına mücadele ederek Avrupa Kupa Şampiyonu olan Mert Şişmanlar ile birlikte milli takım kafilesi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Memiş ve Orhan Haşim Elmalı, Cimnastik Şubesi Antenörleri Gürkan Er, Yasin Talay ve Emire Özkan, Türkiye Judo Federasyonu Ege Bölge Sorumlusu Zafer Şişmanlar, Judo İl Temsilcisi Serhat Temür, Judo Şubesi Antrenörü, İsmail Canıtez de yer aldı.

Avrupa’ya Milli Marşımızı Dinlettik
Uluslararası Avrupa Kupası’nda milli takım adına mücadele ederek şampiyon olmayı başaran ve Avrupa’ya milli marşımızı dinleten Mert Şişmanlar’ın kazandığı derecenin önemine değinen Judo İl Temsilcisi Serhat Temür,”18 ülkenin katılımıyla 4-5 Mart tarihinde Antalya’da Uluslararası Ümitler Judo Avrupa Kupası düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyespor forması giyen sporcularımız Bahar Gülmak, Mert Şişmanlar, Batuhan Coşkun, Batuhan Koçak ve Niyazi Gökçen ile birlikte kulüp antrenörümüz İsmail Canıtez, milli takım için mücadele etti. Turnuvada yeşil-beyazlı sporcumuz Mert Şişmanlar tüm rakiplerine minderi dar ederek Avrupa Kupası Şampiyonu olmaya başardı. 8 yıl sonra judoda ülkemizde böyle bir derecenin gelmesi ve milli marşımızın okunması bizleri gururlandırdı. Güzel bir kadromuz var. Alt yapıdan yetişen 140 sporcumuz var. Milli takım alt yapısının büyük bir bölümü yeşil-beyazlı kulübümüzden oluşuyor” dedi.

Cimnastik de Büyükşehir Farkı
Temür’ün ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediyespor Cimnasitik Şubesi Antrenörü Gürkan Er ise,” Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Aerobik Cimnastik Türkiye Şampiyonası’nda yeşil-beyazlı sporcularımız farkını bir kez daha ortaya koydu. Ayşe Begüm Onbaşı, Deniz Şahin, Mehmet Ercoş, Nildeniz Bal, Seran Solak ve Sude Sözcü adeta fırtına gibi eserek kulübümüzü başarıyla temsil ettiler” dedi.
Ülkemizin Sembol İsimleri Arasında Yer Alacaklar
Manisa Büyükşehir Belediyespor adına milli takımda sporcularının yer alması ve bu denli bir başarı yakalamalarının kendilerini gururlandırdığını belirten Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Güzgülü ise,” İnşallah sporcularımız elde ettiği Avrupa ve Dünya dereceleriyle ülkemizin sembol isimleri arasında yer alacak” dedi.

Başkan Ergün Sporcuları Tebrik Etti
Katıldıkları turnuvalarda Manisa’yı başarıyla temsil eden sporcuları tebrik eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de,” Sizlerin elde ettiği bu başarılar bizleri çok mutlu ediyor. En büyük çalışma ve emek şüphesiz ki sizin. Katıldığınız şampiyonalarda Manisa’mızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah çok daha güzel dereceleri de elde edeceğinize inanıyorum. Aileleriniz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Sizler için üzerimize ne düşüyorsa bugüne kadar yapmaya çalıştık. Bundan sonra da desteklerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Başkan Ergün’e Sürpriz Hediye
Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e, Avrupa Kupası Şampiyonu Mert Şişmanlar ve milli takım antrenörü İsmail Canıtez sürpriz bir hediye verdi. Şişmanlar ve Canıtez, Başkan Ergün'e isminin yazılı olduğu judo kıyafeti ve siyah kuşağı teslim etti. Başkan Ergün, isminin yazılı olduğu judo kıyafeti ile birlikte siyah kuşağı takarak sporcularla hatıra fotoğrafı çekildi. Başkan Ergün ziyaretin sonunda başarılı sporcuları tebrik ederek teşvik ve katkı sağlamak amacıyla altın hediye etti.