27 Mart 2017 Pazartesi

TURGUTLU’DA VELİLER RAHAT BİR NEFES ALDI


MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesi Şehitler Mahallesi’nde bulunan Yaykın Deresi’ni ıslah ederek, civardaki okullarda eğitim gören öğrencilerin yaşadığı taşkın derdine son veriyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’nde yaşanan su taşkın problemini çözüme kavuşturmak için çalışmalarına başladı. Mahalle içerisinde bulunan Yaykın Deresi’nde yağışlı havalarda meydana gelen taşkınları önlemek için MASKİ, dere ıslah çalışmaları kapsamında betonarme U kesit ve menfez imalatı gerçekleştiriyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma sayesinde, Cahit Gönlübol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TOKİ Şehit Komando Onbaşı Ömer Balkan Ortaokulu arasından geçen derenin neden olduğu taşkınlar son bulacak. Özellikle yoğun yağışlarda okulun bodrum ve bahçesini basan sulardan dolayı sıkıntı yaşayan öğrenci ve öğretmenlerin mağduriyeti MASKİ’nin çalışmasıyla ortadan kaldırılacak. MASKİ ayrıca, can güvenliğinin de sağlanması amacıyla dere kenarına korkuluk montajı gerçekleştirecek.

Eğitim kurumlarımızın ihtiyaçlarına öncelik tanıyoruz”
Mahallede devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, “Konumu itibarı ile öğrencilerimiz ve diğer vatandaşlarımız için tehlike arz eden Yaykın Deresi’ni ıslah ediyoruz. Islah çalışmalarımızın yanı sıra bir de korkuluk uygulaması yapacağız. Hem bölgedeki vatandaşlarımız, hem de öğrenci ve öğretmenlerimizin her türlü can ve mal güvenliğini sağlamak görevimiz. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, eğitim kurumlarımızın ihtiyaçlarına her zaman öncelik tanımaya gayret gösteriyoruz. Eğitime daima büyük destek veren Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.