16 Mart 2017 Perşembe

Turgutlu Yiğitler Mahallesi’nde Doğalgaz Bitti Sıra Üst Yapıda


Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Yiğitler Mahallesi’nde devam eden yol yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Doğalgaz alt yapı çalışmaları tamamlanan Ankara Sokak ve Ülker Sokak’ta üst yapıya geçtiklerini söyleyen Başkan Şirin, Onbaşı, Tuna, Saban ve Çavuş Sokak’ta da yol kaldırma ve yenileme çalışmalarına başlayacaklarını müjdeledi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Bölükbaşıoğlu ve Fen İşleri Yasemin Özay Sungur ile birlikte, Yiğitler Mahallesi’nde devam eden ve başlayacak olan yol yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Mahalle muhtarı Veysel Çakır ve Albayrak Mahalle Muhtarı Yalçın Sertel tarafından karşılanan Başkan Şirin, Çakır ile birlikte sokaklarda inceleme gezisi yaptı. Doğalgaz alt yapı çalışmalarının tamamlanmasına müteakip başlayan çalışmaların mahalle sakinlerinin beklediğine değeceğini söyleyen Başkan Şirin, “Şehrimizin dört bir yanındaki yol ve kaldırım yenileme çalışmalarımıza aralıksız devam ederken, mevcut alanda da belirli bir süre doğalgaz hat çalışmalarını bekledik. Elbette bizler planlı ve programlı çalışıyoruz. Alt yapı tamamlanmadan üst yapıya geçmemiz mümkün değil. Bu süreç tamamlanır tamamlanmaz da halkımızın beklenti içerisinde olduğunu sokaklarımıza girdik. Ekiplerimiz tarafından Yiğitler Mahallesi’nde doğalgaz ve alt yapı çalışmaları tamamlanmıs olan Ankara Sokak ve Ülker Sokak’ta çalışmalara başladı. Bu sokakları yenilemek için eski yolu kaldırdık. Mevcut alana parke taşı döşeyerek, uzun yıllar kullanılabilir hale getireceğiz. Eskisinden çok daha kullanışlı, araç ve yaya trafiğine uygun sokaklar ortaya çıkaracağız. Bu anlamda sabırlarından dolayı halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sıra Onbaşı, Tuna, Saban ve Çavuş Sokak’ta
Yiğitler Mahallesi Ankara ve Ülker Sokak’taki üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından sırayla Onbaşı Sokak, Tuna Sokak, Saban Sokak ve Çavuş Sokakta da yol kaldırma ve yenileme çalışmalarına başlayacaklarını müjdeleyen Başkan Şirin, “Amacımız sokak ve caddelerimizi en güzel şekilde yenilemek, en uygun şekilde araç ve yaya trafiğine açmak. Vatandaşlarımız müsterih ve sabırlı olsunlar, yapılan bu çalışmalar onlar için” şeklinde konuştu.

Muhtar Çakır’dan Başkan Şirin’e Teşekkür
Yiğitler Mahalle Muhtarı Veysel Çakır da devam eden ve yapılacak olan çalışmalardan Belediye Başkanı Turgay Şirin’e teşekkür ederek, “Sayın Başkanımız’ın da ifade ettiği gibi doğalgaz alt yapı çalışmalarından sonra Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sokakları yenilemeye başladı. Tabii ki güzelliklerin ortaya çıkması sabır istiyor. Çok şükür sokaklarımızda beklediğimiz çalışmalar başladı. Bu anlamda tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.