19 Mart 2017 Pazar

Manisa Protokolünden Anlamlı Ziyaret




18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Manisa protokolü, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de katıldığı ziyarette, vatan savunmasında gözünü kırpmadan, seve seve canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimiz bir kez daha rahmetle anılırken gazilerimiz ve ailelerine de mutlu ve sağlıklı ömürler temenni edildi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle tüm yurtta olduğu gibi Manisa'da da çeşitli anma programları düzenlendi. Bu kapsamda Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa 1'nci Eğitim Piyade Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve şube müdürleri Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesini ziyaret etti.  Ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getiren Şube Başkanı Ümit Taydaş,  aziz Türk milletinin zor şartlar altında dahi mücadeleden vazgeçmeyerek olağan üstü bir başarıya imza attığını söyleyerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ziyarette protokol üyeleri, vatan savunmasında gözünü kırpmadan, seve seve canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimiz ve ailelerine de mutlu ve sağlıklı ömürler temenni etti.

Büyükşehir Hayalimi Gerçekleştirdi

Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin  sosyal projelerinden biri olan ve kamu yararına çalışan dernekler için hayata geçirilen ve tahsis edilen Oda ve Dernek İş Kuleleri de gündeme geldi.  Projeden övgüyle bahseden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ”O proje benim hayalimdi. Ortak hizmet alanları ve ortak kullanım alanları ile birlikte çok harikulade bir proje. Emeklerinize sağlık. Kıymetini bilmek lazım. Bir çok  Sivil toplum kuruluşunun ekonomisi zayıf. Makul bir ücret karşılığında buradan faydalanabiliyorlar” dedi.

Dernekler İçin Kazanç Oldu

Oda ve Dernek İş Kuleleri ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşunun kendilerini temsil açısından rahatladığını belirten Şube Başkanı  Ümit Taydaş ise, ”Çalışma ortamına ihtiyacı olan çok sayıda kamu ve kurum vardı. Kendilerini temsil açısından rahatlamış oldular. Bu da bir kazanç oldu” dedi.

Rahat Nefes Aldılar

Oda ve Dernekler İş Kuleleri'nde 40'a yakın oda ve derneğin sembolik bir ücretle hizmet verdiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, ”Kamu yararına çalışan oda ve dernekler dev yatırımımızın tamamlanmasıyla modern bir binada hizmet vermeye başladı. Bu anlamda  ağır şartlar altında hizmet vermeye çalışan çok sayıda derneğimiz de rahat bir nefes aldı” dedi.