14 Mart 2017 Salı

Manisa Almanya’da Tanıtılıyor


476’ncı Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nde kardeş şehir olarak yer alan Almanya’nın Coburg şehrinde Manisa ve Manisa’ya özgü ürünler tanıtılıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Coburg Belediyesi’nin kültürel ve sosyal anlamda iletişimlerini güçlendirdiğini belirten Manisalı Coburg Belediye Meclis Üyesi Kanat Akın, “Geçen sene Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nde kardeş şehir olarak yer aldık. Coburg’tan katılan delegasyon şehirde Manisa sergisi açtı. Önümüzdeki günlerde iletişimi kuvvetlendirmek adına bir dernek kuracağız” dedi.


476’ncı Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’ne konuk olan Manisa’nın kardeş şehri Almanya’nın Coburg şehrinden katılan delegasyon, Coburg’ta Manisa konulu sergi açtı. Sergide Manisa ve Mesir’i tanıtma amaçlı fotoğraflar ve çeşitli materyaller yer alıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile Mesir ürünleri de tanıtılıyor. Manisa ile Coburg şehrinin kültürel ve sosyal anlamda iletişimlerini güçlendirdiğini belirten Manisalı Coburg Belediye Meclis üyesi Kanat Akın, “Geçen sene Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nde kardeş şehir olarak yer aldık. Coburg’tan katılan delegasyon şehirde Manisa ve Manisa’ya özgü ürünlerin, fotoğrafların ve çeşitli materyallerin bulunduğu sergi açtı. Bu sergi Coburg ilçelerinde de açılacak. Önümüzdeki günlerde iletişimi kuvvetlendirmek adına bir dernek kurulacak” diye konuştu.


Coburg Gazetelerinde Manisa Anlatılıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile kültürel ve sosyal ilişkiler açısından iletişim kurmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Kanat Akın, Coburg şehrinde yayınlanan gazetelerde de Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’ne dair haberlerin yapıldığını ve Coburg halkının Manisa’ya karşı büyük ilgi duyduğunu belirtti. Akın, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Coburg şehrinde Manisa’yı tanıtıyoruz. Bu kültür turizmi açısından Manisa’ya büyük fayda sağlayacaktır. Manisa Büyükşehir Belediyesi Coburg yöresine ait düzenlenecek festivale Coburg Belediyesi tarafından davet edilecek” diye konuştu.