23 Mart 2017 Perşembe

DEMİRCİ’DE YARIM ASIRLIK ALTYAPI SORUNU MASKİ’YLE ÇÖZÜLÜYOR


MASKİ Genel Müdürlüğü, Demirci’nin Çataloluk Mahallesi’nin içme suyu şebekesini yenilemesinin ardından, mahalleye 5 bin 700 metre uzunluğunda sağlıklı kanalizasyon altyapısı kurmak için de çalışmalarına başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Demirci ilçesine bağlı Çataloluk Mahallesi’nin altyapısını tamamıyla yeniliyor. 4 bin 300 metrelik içme suyu şebeke çalışmalarını sonlandıran MASKİ ekipleri, mahallenin eskiyen kanalizasyon hattının yerine de yenisini inşa ediyor. 5 bin 700 metre uzunluğundaki hat sayesinde, mahalleye ait atıksuların sağlıklı şekilde uzaklaştırılmasıyla vatandaşlar için mağduriyet yaratmasının önüne geçilecek.

Gerekli tüm hizmetler geliyor”
Çataloluk mahalle sakinlerinden Mehmet Öztürk, “Köyümüzün yıllar önce imece usulüyle yapılan içme suyu ve kanalizasyon şebekesi çok eski olduğu için sorun çıkarıyordu. Allah razı olsun Cengiz Başkanımız’ın sayesinde şuan hepsi yenileniyor. Bunun için Büyükşehir Belediyesi’ne ve MASKİ’ye ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ellerinden geldiğince köyümüze gerekli hizmetleri veriyorlar. Uzun zamandır köyümüzde hiç altyapı çalışması yapılmamıştı. Taşlarımız da döşenince, köyümüzün içi ve çevresi çok daha güzel olacak. Çalışmalardan gayet memnunuz” diye konuştu.

İçme suyu ve kanalizasyon hatlarımız 50 yıllıktı”
Çataloluk Mahalle Muhtarı Ali Göktepe, “Mahallemizin su ve kanalizasyon işleri bundan 50 sene önce yapılmış. Tabi bu kadar eski olduğu için sürekli patlaklar oluyordu. Bunların yenilenmesi için Büyükşehir Belediyemize ve MASKİ’ye müracaat ettik. Şuan çalışmalar tam layıkıyla, güzel bir şekilde devam ediyor. Cengiz Başkan’dan Allah razı olsun, mahallemizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Yapılan hizmetler için emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.