3 Mart 2017 Cuma

50 Yıllık Sevdalar Kapılarını Başkan Şirin’e Açtı


Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'e 'Sosyal Projelerde Yılın Belediye Başkanı' ödülünü getiren projeler arasında yer alan 'Gönül Projesi' ziyaretleri devam ediyor. Proje kapsamında evlilikte 50 yılı dolduran Ali-Sıdıka Ülgül çifti ile Hüseyin-Semiha Başeğerci çiftinin konuğu olan Belediye Başkanı Şirin, 50 yıllık çiftlere evlenme kütüğünün bir nüshası ile isimlerine özel bier saat hediye etti. Sevinçten gözyaşlarını tutamayan Ülgül ve Başeğerci çifti, anılarını tazeleyen Başkan Şirin’e teşekkür etti.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ilk olarak Şehitler Mahallesi sakinleri Ali-Sıdıka Ülgül çiftinin evlerine konuk oldu. Başkan Şirin’e Yazı İşleri Müdürü Adnan Erbaktı ile nikah memuru Ali Akça eşlik etti. Ülgül Çifti’ne çok özel hediyeler takdim eden Başkan Şirin “Yarım asır önce imzalamış olduğunuz nikah defterini hatırlamanız ve uzun yıllar başucunuzda bulunması adına, ilçemizin köklü ailelerini ziyaret etmeye devam ediyoruz. Sizler bizim baş tacımızsınız. Gençlere, yeni evlenecek olanlara örnek olmanız, onlara tavsiyeler vermeniz onlara yol göstermeniz bizler için paha biçilemez değerde. Çocuklarınız ve torunlarınızla daha nice 50 yıllar görürsünüz inşallah” dedi. Ülgül çiftinin mutlulukları gözlerinden okunurken, nikah defterindeki resimlerini görünce duygulanan çift, “50 yıl önce bu fotoğraflar çekilirken bizler çok gençtik. Bu fotoğrafları hatırlamıyoruz, baktığımızda kendimizi tanıyamıyoruz bile. Bizleri 50 yıl öncesine geri döndüren Belediye Başkanımız Turgay Şirin’e çok teşekkür ediyoruz. Bizleri çok duygulandırdı. Şimdiki gençler daha yürümeden koşmak istiyor. Bizler öyle değildik. 50 yıl emek verdik, kolay değil. Sevgi, saygı, hoşgörü, sabır evliliğin temelidir” şeklinde konuştular.

Tartışmalar Evliliğin Tuzu-Biberidir”
Ülgün Çitfi ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Turgay Şirin’in bir sonraki ziyareti Cumhuriyet Mahallesi sakinleri Hüseyin-Semiha Başeğerci çifti oldu. Başeğerci Çifti’ne, 50 yıl önceki evlenme kütüğünün bir resmi ile isimlerine özel bir saat hediye edilirken, Hüseyin Başeğerci, “50 yılda kavga bile etmedik. Tartışmalarımız da evliliğin tuzu, biberi oldu. Daha ileri gitmedi. Çok şükür bugünlerimize” dedi. Belediye Başkanı Turgay Şirin’in böylesine anlamlı bir projeyi gerçekleştirmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Hüseyin-Semiha Başeğerci Çifti, “Bizler topluma örnek olabilirsek, ne mutlu bizlere. Bizleri 50 yıl öncesine götürdüğünüz için çok duygulandık. Çok mutlu olduk. Şu fotoğraflar neredeyse çocukluk resimlerimiz. Dile kolay üzerinden yarım asır geçmiş. Gençler bizleri örnek alsınlar” dedi. Evlerinin kapılarını kendilerine açtıkları için Hüseyin-Semiha Başeğerci çiftine teşekkür eden
Başkan Şirin ise, “Projemizin en güzel yanlarından biri, yıllardır tanıdığımız büyüklerimizin halini hatrını sorabilmek oldu. Kendilerini unutmadığımızı bilmelerini isterdik. Gönüllere girebiliyorsak ne mutlu bizlere” şeklinde konuştu.