17 Mart 2017 Cuma

KULA'DA ÖRNEK MAHALLEYE DÖRT DÖRTLÜK ALTYAPI


Mahalleleri sağlıklı altyapı ağları ile tanıştıran MASKİ Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi’nde imalatına başladığı fosseptik inşaatının çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, mahallelerin altyapı dönüşüm hamlesi dışında fosseptik imalatlarına da büyük önem veriyor. Mahallelerin daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüren MASKİ ekipleri, Kula’nın Dereköy Mahallesi’nde inşa edeceği fosseptik imalatlarına start verdi. Mahalleye 2 adet 250 kişilik fosseptik kuyusu inşa edecek olan MASKİ, evsel nitelikli atıksuları mahalleden uzaklaştıracak.

Sağlıklı içme suyu ve kanalizasyon hattı tamam
MASKİ Genel Müdürlüğü, Dereköy Mahallesi’nde 95 Mahalle Projesi kapsamında mahallede başladığı içme suyu ve kanalizasyon hattı yenileme çalışmasını noktaladı. Mahallede 11 buçuk kilometre içme suyu, 4 kilometre de kanalizasyon hattı döşedi. Yapılan altyapı yatırımıyla Dereköy Mahallesi uzun yıllar kullanacağı sağlıklı altyapıya kavuştu.

Atıksular en yakın tesise taşınıp arıtılacak
Dereköy Mahallesi’ne inşa edilen fosseptik kuyusu imalatlarını Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da mahalle sakinleriyle bir araya gelerek çalışmaları yerinde inceledi. MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Dereköy Mahallesi’nde altyapı yenileme işini tamamladığını belirten Başkan Tosun, ilçede ihtiyaç duyulan mahallelere fosseptik kuyuları da inşa edilerek çevre kirliliğinin ortadan kaldırılacağını söyledi. Başkan Tosun ayrıca fosseptik imalatları sayesinde kuyularda biriken atıksuların vidanjörlerle taşınıp atıksu arıtma tesisinde arıtılacağını ifade etti. Başkan Tosun, sözlerini Kula’nın mahallelerini kalkındıran projelere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a teşekkür ederek bitirdi.