29 Mart 2017 Çarşamba

Manisa Büyükşehir’den Bilinçli Anne Sağlıklı Bebek!


MANİSA Büyükşehir Belediyesinin bilinçli anneler ve sağlıklı bebekler hedefiyle başlattığı Hoş Geldin Bebek Projesi hizmetinden yararlanan ailelerin evlerine ziyaretler devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün eşi Şeyda Ergün, daire başkanları ve personelle birlikte ailelere ziyaret gerçekleştirerek, mutluluklarına ortak oldu. Aileler hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, bir canlının doğduğu andan itibaren ölümüne ve defin işlemlerine kadar süreci kapsayan hizmetleri içerisinde hayata geçirdiği Hoş Geldin Bebek Projesi’ni başarıyla sürdürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı ebe Gülşah Filiz, yeni anneleri evlerinde ziyaret ediyor, bebeklerin rutin kontrollerini gerçekleştirerek anne ve bebek bakımı hakkında aile bireylerini bilgilendiriyor. Başarıyla yürütülen ve ilgi gören proje kapsamında ev ziyaretlerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün eşi Şeyda Ergün ve Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Asena Demir de katılarak, ailelerin bebek mutluluğuna ortak oldu.

Annelere En Büyük Destek
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Hoş Geldin Bebek projesi kapsamında lohusa annelerin ve bebeklerin kontrolleri ebe tarafından gerçekleştiriliyor. Ayrıca ebe tarafından bebek sağlığı, bebek güvenliği, bebek bakımı, bebeğin gelişimi ve davranış süreçleri, bebeğin aşıları, beslenme, uyku, dinlenme, emzirme, aile planlaması ve anne sütü konusunda eğitimler veriliyor. Ayrıca annelerimize hediye paketi veriliyor.